Новий випадок АЧС зафіксовано на Миколаївщині

29 липня 2016 50 0
Минулого року у Миколаївській області було зареєстровано 4 випадки АЧС
pixabay.comМинулого року у Миколаївській області було зареєстровано 4 випадки АЧС

Поблизу с. Себине Новоодеського району Миколаївської області у загиблих та забитих свиней із худобомогильника, що належали громадянину, який проживає у м. Нова Одеса, виявлено африканську чуму свиней (АЧС), пише прес-служба Держпродспоживслужби.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС 28 липня проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Новоодеській райдержадміністрації, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку, зону захисту та нагляду.

«Для координації дій у Миколаївську область виїхали спеціалісти Держпродспоживслужби та Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС», — сказано у повідомленні.

Довідково:

У 2015 р. у Миколаївській області було зареєстровано 4 випадки АЧС у Врадіівському, Доманівському та Кривоозерському районах. З початку 2016 р. АЧС реєструвалося у Первомайському районі Миколаївської області.

Виконано за допомогою Disqus