Фермери Рівненщини отримають 160 млн грн за поставку зерна

10 липня 2015 48 0
Фермери Рівненщини отримають 160 млн грн за поставку зерна
Kurkul.comФермери Рівненщини отримають 160 млн грн за поставку зерна

За поставку зерна до Аграрного фонду п'ять сільськогосподарських підприємств Рівненщини цьогоріч одержать 160 млн грн, повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Ці кошти отримають здолбунівське підприємство «Колос-інвест», острозьке «Захід-Агро», дубенські підприємства «Райз-Захід» та «Райз-Максимко» та млинівське «Агро-Експрес-Сервіс» за постачання близько 40 тис. т пшениці 2 та 3 класів до державного продовольчого фонду. Кошти аграріям сплатять відповідно до заключених минулого року форвардних закупівель.

«Згідно з цими договорами, аграрії зобов’язуються постачити до Аграрного фонду зерно, за яке отримають гроші завдатком. Наразі фермерам сплатили 65% авансу. Повністю розрахуються із аграріями після поставки зерна до Аграрного фонду», — пише прес-служба.

За словами сільськогосподарських виробників, у нинішніх непростих економічних умовах, форвардні закупівлі є зручною альтернативою банківським кредитам. Адже аграрії отримують обігові кошти наперед. Їх вони використають на розвиток господарств та весняно-польові роботи.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою