На Херсонщині триває реконструкція дамби для зрошення

1 серпня 2016 83 0
На Херсонщині тимчасова дамба після реконструкції функціонує в нормальному режимі
khoda.gov.uaНа Херсонщині тимчасова дамба після реконструкції функціонує в нормальному режимі

Добудова дамби ПКК на Херсонщині дасть можливість забезпечити водою для зрошення Скадовський та Голопристанський райони. Про це повідомив голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв під час проведення інспекції Північно-Кримського каналу, під час якої були перевірені тимчасово існуюча дамба на 91 км та недобудована дамба на 107 км, повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

«Зриву зрошувального сезону не відбулося, оскільки тимчасова дамба після реконструкції функціонує в нормальному режимі, повністю виконує свої функції підтримки води в каналі та забезпечує зрошенням 30 тис. га земель посушливої території Скадовського району. В цьому році були здійснені роботи з розчищення дрібних каналів, які за високою атмосферною температурою поросли водоростями», ― доповів начальник ПКК Олександр Романенко.

Як повідомляється, конструкція нової дамби практично готова, обсяг робіт виконано на 75 %.

«Добудова і запуск основної дамби надасть можливість збільшить площу зрошення до 7 тис. га, знизити ціну на зрошення втричі та залучити нових інвесторів. Ми забезпечимо водою для зрошення землі Скадовського та Голопристанського районів. На сьогоднішній день, спільно з урядом, ми розробляємо механізм добудови дамби спільно з фермерами та громадами», ― зазначив голова ОДА Андрій Гордєєв.

Виконано за допомогою Disqus