Уряд надасть 250 млн грн на розширення поголів'я КРС

26 травня 2015 86 0
Уряд надасть 250 млн грн на розширення поголів'я КРС
minagro.gov.uaУряд надасть 250 млн грн на розширення поголів'я КРС

Порядок фінансування програми розвитку тваринництва пройшов погодження та найближчим часом буде переданий до Кабінету Міністрів України. Про це повідомив директор Департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства України Микола Кваша, пише прес-служба відомства.

За його словами, передбачені на цей рік 250 млн грн спрямують на розширення поголів’я ВРХ, племінної та високопродуктивної худоби, а також розвиток інфраструктури. Зокрема, аграріям відшкодують 50% вартості тварин (але не більше 12 тис. грн за голову ВРХ), а також витрати на будівництво та реконструкцію тваринницьких комплексів.

«Кошти будуть використовуватися максимально прозоро за заявками, ніяких корупційних складових. Виробникам необхідно зібрати пакет документів, подати його до аграрного департаменту ОДА. Ми плануємо, що програма запрацює з другої половини року, механізм відпрацьований, тому жодних проблем не виникне», — сказав Микола Кваша.

Нагадаємо, протягом 2015-2016 рр. в Україні планують ввести в експлуатацію 190 збудованих та реконструйованих тваринницьких комплексів. З них понад 100 за молочним напрямком, 50 у свинарстві, 20 — у птахівництві тощо. Головними отримувачами державної підтримки стануть дрібні та середні фермерські господарства.

Виконано за допомогою Disqus