Запорізькі аграрії вирощуватимуть органічну продукцію

25 травня 2015 100 0
Запорізькі аграрії вирощуватимуть органічну продукцію
100dollartrip.ruЗапорізькі аграрії вирощуватимуть органічну продукцію

У конференц-залі Запорізької торгово-промислової палати за підтримки обласної державної адміністрації, Міжнародного сертифікаційного органу Органік Стандарт та Дослідного інституту органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) відбулася навчально-практична конференція з розвитку органічного виробництва в області, повідомляє прес-служба Запорізької ОДА.

Захід зібрав експертів органічного ринку в Україні, представників органічних господарств, переробників, експортерів органічної продукції та сільгоспвиробників Запорізької, Дніпропетровської та інших областей, науковців та студентів місцевих аграрних учбових закладів, представників влади.

«Наш регіон має всі шанси стати лідером виробництва органічно чистих продуктів в Україні. Органіка як сфера в нашій області лише почала зароджуватись. Тож наша з вами задача — не залишатись осторонь. Перехід на органічне землеробство відкриває широкі можливості для забезпечення нарощування виробництва високоякісних продуктів харчування як для власних потреб, так і для перспективних сегментів зовнішнього ринку», — зазначив заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Олександр Ясинецький.

У ході навчального модуля конференції були розкриті найрізноманітніші теми органічного виробництва, історії виникнення та розвитку цього напрямку виробництва.

Учасники заходу ознайомилися з основними вимогами, стандартами та правилами маркування органічних продуктів, прикладами та історією успішних українських виробників, провідними організаціями та надавачами послуг в органічному секторі України.

У рамках конференції також відбувся огляд технологій та сільськогосподарських практик в органічному виробництві.

Виконано за допомогою Disqus