Аграрії сплатили 10 млрд грн податків у бюджет

9 серпня 2016 41 0
За січень-червень 2016 р. фермери сплатили 9,9 млрд грн податків у бюджет
jurliga.ligazakon.uaЗа січень-червень 2016 р. фермери сплатили 9,9 млрд грн податків у бюджет

За січень-червень 2016 р. фермери сплатили 9,9 млрд грн податків у бюджети різних рівнів, повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook екс-міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

За його словами, ця цифра становить 4% від всіх надходжень за перше півріччя (238,3 млрд грн). Платежі аграріїв у бюджет перевищили показники надходжень від операцій з нерухомим майном, сфери інформації та комунікацій, будівництва тощо.

Українські аграрії активно жнивують, при цьому продовжують наповнювати не лише власні комори, а й держбюджет, зазначив він.

«Наразі український мед, горілка, зерно, олія, курятина, молокопродукти добре знані в світі своєю якістю. Незважаючи на складну економічну ситуацію всередині країні, закриття одного з найбільших ринків реалізації — Росії, війну на Сході, аграрії продовжують приносити Україні валютну виручку і сплачувати податки», — повідомив він.

Також додав, що водночас сьогодні сільське господарство в Україні стоїть на порозі суттєвих змін податкової системи, зокрема у розрізі механізмів акумулювання ПДВ. Важливе питання, яке хвилює аграріїв, — можливість повернення експортного ПДВ. Наші сільгоспвиробники готові працювати і платити податки у бюджет, але повернення ПДВ експортерам має бути автоматичним і вчасним.

Kurkul.com у рамках проекту «Податковий АгроКонтроль» намагається зібрати об’єктивні дані та розповідає про реальний вклад аграріїв у держбюджет. Всі публікації проекту зібрані у спецтемі на нашому сайті.

Виконано за допомогою Disqus