ХТЗ готується до запуску

11 серпня 2016 58 0
Керівництво ХТЗ готує підприємство до запуску згідно із затвердженим планом санації
htz.autohistory.suКерівництво ХТЗ готує підприємство до запуску згідно із затвердженим планом санації

Керівництво Харківського тракторного заводу (ХТЗ) готує підприємство до запуску згідно із затвердженим планом санації, повідомляє прес-служба підприємства.

За словами комерційного директора ХТЗ Дмитра Єлисеєнка, уже з початку цього тижня почав роботу відділ постачання, який займається підготовкою закупівель. Складено графік відновлення діяльності та інших служб: ремонтних бригад для відновлення устаткування, транспортного відділу — для поставки комплектуючих і матеріалів, складського господарства тощо.

«Ми відпрацьовуємо номенклатуру всього необхідного для роботи підприємства, ведемо активну роботу з постачальниками. Ведуться переговори з обленерго, з газовими компаніями для відновлення поставок. Наші інженерні служби вже зараз зайняті інспектуванням обладнання для виявлення критичних поломок, щоб відразу приступити до усунення найгостріших моментів. Іншими словами, підготовчі роботи йдуть в усіх напрямках і по всіх службах підприємства», — сказав він.

Директор ХТЗ з економіки Віталій Баранніков також підтвердив, що плани по розконсервації заводу і запуску виробництва сформовані, а також повністю проведені всі переговори з постачальниками сировини і матеріалів.

У групі DCH, що належить власнику контрольного пакету ХТЗ Олександру Ярославському, говорять про готовність найближчим часом розпочати виплату заборгованості по зарплаті працівникам підприємства.

«Що ж стосується перспектив погашення заборгованості з виплати заробітної плати колективу ХТЗ, що виникла через тиск на підприємство, а не з вини DCH як сумлінного інвестора, то вона здійснюється власником контрольного пакета акцій у плановому порядку. Найближчим часом планується виплатити перший транш у розмірі 10 млн грн. Про подальші заходи щодо виконання плану досудової санації буде повідомлено додатково в офіційному порядку», — йдеться у повідомленні прес-служби.

Також додається, що 10 млн грн по заборгованості заробітної плати, яка виникла за час простою підприємства через дії силових структур, планується погасити вже до кінця наступного тижня, а всю суму (20 млн грн) — до кінця місяця.

Виконано за допомогою Disqus