Інтерактивна карта земель запрацювала на Запоріжжі

11 серпня 2016 94 0
Наразі у карті зарезервовано понад 3,5 тис. га земельних ділянок
mirkvartir.uaНаразі у карті зарезервовано понад 3,5 тис. га земельних ділянок

У повному режимі почала працювати інтерактивна карта земельних ділянок для учасників АТО, яка була створена наприкінці червня, пише прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

«В Україні їй немає аналогів, Запорізька область у цьому питанні стала новатором. За сприятливих умов цей досвід планується поширити в інших регіонах», — повідомив виконувач обов’язків начальника головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області Владислав Шляховий.

За його словами, завдяки інтерактивній карті кожен учасник АТО чи інша зацікавлена особа має змогу побачити наявність зарезервованих земельних ділянок, заповнити заяву в електронному вигляді, надіслати її та відстежувати всі етапи, на яких знаходиться оформлення документації кожної земельної ділянки.

«Це перша інтерактивна карта в Україні. Над наповненням карти фахівці працювали кілька місяців, під час роботи виявилося, що деякі атласи вже неактуальні, тому всю інформацію було оновлено. Лише у перший день презентації інтерактивної карти налічувалось близько 1,3 тис. переглядів. Наразі у карті зарезервовано понад 3,5 тис. га земельних ділянок. Після аналізу та доопрацювання плануємо, що цей позитивний досвід Запорізька область поширюватиме у інших регіонах держави», — підкреслив Владислав Шляховий.

Виконано за допомогою Disqus