На Харківщині збір урожаю переріс у скандал

16 серпня 2016 126 0
У Харківській області відбувся конфлікт під час збору урожаю
metalubs.hkУ Харківській області відбувся конфлікт під час збору урожаю

У Богодухівському районі (Харківська область) перешкоджали збирати арештований врожай, пише прес-служба прокуратури Харківської області.

За словами заступника керівника місцевої прокуратури Максима Бондаренка, на території району виявлено 30 га незаконно засіяних сільськогосподарських земель запасу.

На пшеницю, кукурудзу, соняшник, вирощені на самозайнятих полях, суд наклав арешт, а фіскальні служби розпочали процедуру стягнення врожаю, як безхазяйного, у дохід місцевих громад.

«Проте під час збору пшениці на одному із таких полів площею 12 га прибули громадяни. Вони почали перешкоджати збиранню врожаю. Навіть після того, як їх ознайомили з ухвалою слідчого судді і пояснили законність знаходження техніки на полі, вони автомобілем перегородили дорогу вантажівці з пшеницею. Погрожували працівникам прокуратури», — зазначив він.

Також додається, що наразі увесь урожай з цієї ділянки зібрано. Доходи від 22 т зернових поповнять казну місцевої сільської ради.

«Досудове розслідування триває. Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання представникам влади виконувати свої службові обов’язки (ч. 1 ст. 342 КК України)», — зазначається у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus