На Житомирщині викрито оборудку з 1 тис. га земель

17 серпня 2016 98 0
Сільгоспугіддя вартістю 13,7 млн грн півтора роки перебували у незаконній оренді
agpros.comСільгоспугіддя вартістю 13,7 млн грн півтора роки перебували у незаконній оренді

Правоохоронці встановили, що у першому кварталі 2014 р. підприємець з Київщини незаконно взяв в оренду земельні ділянки на території декількох сільських рад Любарського району (Житомирська область) для ведення фермерського господарства площею понад 1 тис. га, пише прес-служба Служби безпеки України (СБУ).

Сільгоспугіддя вартістю 13,7 млн грн бізнесмен отримав на 49 років без проведення земельних торгів та нормативно-грошової оцінки землі.

«Під час перевірки співробітники спецслужби виявили, що він надав неповну інформацію у пакеті поданих документів. Зокрема, не обґрунтував необхідність виділення площ та перспективи їх використання, не підтвердив наявність техніки та засобів для обробки ділянок», — сказано у повідомленні.

Також додається, що за півтора роки володіння сільгоспугіддями підприємець не розпочав ведення фермерського господарства, не сплачував орендну плату та податок на землю.

«За матеріалами СБУ прокуратурою скеровано позов про визнання договорів оренди земельних ділянок недійсними та повернення сільгоспугідь у державну власність. Рішенням Любарського районного суду Житомирської області позов задоволено у повному обсязі», — зазначається у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus