Виробники яблука переходять на нові сорти

17 серпня 2016 72 0
Сортові переваги у професійних виробників яблука в Україні дещо змінилися
pixabay.comСортові переваги у професійних виробників яблука в Україні дещо змінилися

За останні 5 років сортові переваги у професійних виробників яблука в Україні дещо змінилися, повідомив керівник проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти» Олександр Хорєв.

За інформацією експерта, за обсягами, лідером виробництва в Україні залишається сорт Голден Делішес (Golden Delecious). Однак за останні 5 років частка цього сорту у загальній структурі виробництва скоротилася з 23 до 21%.

Друге місце, як і раніше, належить сорту Ренет Симиренка, причому за останні п'ять років його частка скоротилися на 2% — до 17%.

У той же час третє місце на 2015 р. зумів зайняти сорт Джонаголд, який ще 5 років тому не входив у ТОП-3. Частка цього сорту у минулому році склала 11%.

Також український ринок стрімко завойовують сорти Фуджі, Чемпіон і Флоріна: на частку цих сортів у 2015 р. доводилося по 3% валового збору яблука у країні, коли ще 5 років тому вони не входили у десятку лідерів.

Він зазначає, що в останні п'ять років інтерес садівників України до сорту Джонатан помітно згас. У той же час усе частіше згадуються такі сорти, як Топаз, Пінова, Лігол, Ліберті і Едера.

Виконано за допомогою Disqus