На Чернігівщині «загубили» 200 га землі

19 серпня 2016 41 0
На Чернігівщині виникла плутатина з землею
wallpaperscraft.comНа Чернігівщині виникла плутатина з землею

На території Змітнівської сільради Сосницького району (Чернігівська область) зараз 200 га землі обробляються невідомо ким і де, а кошти до бюджету не надходять, повідомив голова Змітнівської сільської ради Дмитро Іващик, пише прес-служба ТОВ «Земля і воля».

Зараз у Дмитра Іващика немає доступу до інформації про землі, які знаходяться за межами села.

За його словами, на жаль, питання оренди земельних часток (паїв), які в установленому законом порядку не були витребувані громадянами на законодавчому рівні, залишається достатньо неврегульованим.

«Всі договори по невитребуваних паях зараз укладають з райдержадміністрацією. І сільський голова навіть не знає, скільки їх є і скільки їх адміністрація надала в оренду. Нещодавно я вирішив зробити аналіз», — сказав він.

За його словами, на території Змітнівської сільради зараз десь 200 га землі обробляються невідомо ким і де, а коштів до бюджету не надходить.

«Коли спитав в райдержадміністрації, скільки ріллі зараз орендується на території нашої сільради (а вся вона за межами населеного пункту і сільрада не має до неї відношення), мені сказали – 780 га, з чим я категорично не згодний. Адже коли було розпаювання, цей проект я замовляв через сільраду. І пам’ятаю, скільки приблизно було відведено землі на паї, а скільки займає сінокіс. Тому, за моїми підрахунками, має бути десь 1,3 тис. га землі. Я написав запит, і через тиждень дали нові дані – 1, тис. га. Та і з цим я не згодний: думаю, ще до 200 га має десь «гуляти». Написав знову запит в адміністрацію про паї Змітнівської сільради, які райдержадміністрація надала в оренду. Та цієї інформації не отримав. Відправив запит і в геокадастр, бо й він надає землі в оренду за межами населеного пункту, але і звідти відповіді не надійшло. Виходить замкнуте коло. І скільки сьогодні насправді землі орендується — невідомо», — зазначив він.

Виконано за допомогою Disqus