На Івано-Франківщині функціонує 557 фермерських господарств

21 серпня 2016 102 0
Сільськогосподарською діяльністю на Прикарпатті займаються 762 підприємства
organicmilk.co.ukСільськогосподарською діяльністю на Прикарпатті займаються 762 підприємства

Сільськогосподарською діяльністю на Прикарпатті займаються 762 підприємства, з яких 557 – фермерські господарства, повідомила директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Марія Савка під час виїзного засідання сесії обласної ради, пише прес-служба Івано-Франківської обласної ради.

Крім того, за її словами, виробництвом сільськогосподарської продукції займаються ще понад 250 тис. приватних селянських господарств. Посадовець відзначила, що середня заробітна плата прикарпатських аграріїв у минулому році була найвищою в Україні.

Виїзне засідання розпочалося з візиту товариства з обмеженою відповідальністю «Прут-Генетик».

З«а словами депутата обласної ради, заслуженого працівника сільського господарства, керівника підприємства Петра Книшука, 120 працівників господарства обробляють близько 5 тис. га землі на території 14 сільських рад Коломийського і Снятинського районів. Більшу частину робіт тут виконують за допомогою техніки. У машинно-тракторному парку налічується більше 30 тракторів, з десяток комбайнів, сівалки, машина для збору моркви тощо. На полях вирощують зернові і технічні культури, овочі. Окрім того, на фермі розводять різні породи корів, свиней та овець», — сказано у повідомленні.

Також додається, що після візиту до фермерського господарства, депутати прийняли низку рішень, спрямованих на розвиток аграрного сектору. Зокрема, обговорили питання стану і перспектив розвитку сільськогосподарського виробництва в області.

«Депутати також заслухали інформацію про хід виконання регіональної цільової програми заходів та робіт у галузі розвитку земельних відносин в Івано-Франківській області до 2020 р. У ході обговорення питання присутні акцентували увагу на проблемах визначення розміру орендної плати земельних паїв, інвентаризації та грошової оцінки земель населених пунктів», — сказано у повідомленні.

Задля стабілізації ситуації у тваринництві, обласна рада прийняла зміни до обласного бюджету на 2016 р. Згідно з ними частину вільного залишку коштів загального фонду обласного бюджету в сумі 500 тис. грн буде спрямовано на реконструкцію виробничих потужностей, покращення селекційної роботи, нарощення поголів’я худоби в рамках Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Івано-Франківської області на 2016-2020 р.р., йдеться у повідомленні.

«На завершення сесійного засідання прикарпатські обранці проголосували за звернення обласної ради до керівників центральних органів влади щодо вирішення проблем в аграрному секторі», — підсумовується у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus