Підприємство на Дніпропетровщині незаконно отримало землю в користування

14 липня 2015 67 0
Підприємство на Дніпропетровщині незаконно отримало землю в користування
Kurkul.comПідприємство на Дніпропетровщині незаконно отримало землю в користування

Підприємство на Дніпропетровщині незаконно отримало землю в користування. Повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА.

Близько 250 фермерів Новомосковського району (Дніпропетровська область) звернулися до керівництва облдержадміністрації. У 2000-2004 рр. вони отримали в користування земельні ділянки для ведення фермерського господарства, а в липні 2015 р. на полях фермерів з’явились таблички, які повідомляли, що земля належить фірмі «Техсервіс».

«Після звернення фермерів Новомосковського району щодо порушення їх прав голова облдержадміністрації Валентин Резніченко звернувся до правоохоронних органів з вимогою якнайшвидше розібратися в ситуації – повернути землю законним власникам, не дозволити зловмисникам зібрати урожай селян, забезпечити його охорону на полях, знайти та покарати винних», — повідомляє сайт ОДА.

Як розповів начальник юридичного управління ОДА Володимир Юрченко, у ході слідчих дій з’ясувалося, що землі на фірму «Техсервіс» зареєструвала реєстраційна служба Новомосковського міськрайонного управління юстиції. Підставою стали, на його думку, підроблені розпорядження голови Новомосковської РДА та договори оренди, датовані 2012 р. Облдержадміністрація отримала від Новомосковської райдержадміністрації інформацію, що таке розпорядження не видавалося. Натомість під номером даного розпорядження в офіційний реєстр РДА внесено розпорядження зовсім іншого змісту.

Слідчі дії тривають. Вже допитано близько 40 осіб. З різних органів вилучено документи, призначена експертиза. Найближчим часом прокуратура планує звернутися до суду, щоб відмінити незаконне рішення реєстраційної служби.

Виконано за допомогою Disqus