Фермер із Київщини поскаржився Мартинюку на корупцію у Держгеокадастрі

29 серпня 2016 84 0
Держгеокадастр вимагає у фермера $300 за оформленння гектару землі
vgolos.com.uaДержгеокадастр вимагає у фермера $300 за оформленння гектару землі

Фермер Олександр Бутенко заявив, що Держгеокадастр вимагає у нього $300 за оформлений 1 га у Київській області (Яготинський район, с. Доброничівка, Капустинська сільська рада), повідомляє Аgropolit.com.

«А ви взагалі знаєте про безлад у Держгеокадастрі, чи ні? Про те, що відбувається з оформленням землі?», — звернувся він до першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка.

Максим Мартинюк зазначив, що проблема у тому, що все розпорядження землею (так склалося за попередників, у яких були свої завдання) сконцентровано на рівні обласних керівників.

«В один момент я зрозумів, що єдині ліки від цієї корупційної хвороби — це звільнення. Я їх «пачками» звільняв, міняв, але й нових вистачало ненадовго, і їх теж довелося звільняти», — сказав посадовець.

Олександр Бутенко заявив, що він не може оформити землю без грошей уже два роки.

«Фермер Бутенко хоче оформити 90 га землі. Дозвіл дали. Зі складнощами… Від цього залежить 15 робочих місць, 200 голів ВРХ… Як жити далі? Вже був усюди. Сюди потрапив випадково. Кадастровий номер уже присвоєний. А затвердити не можу. До кого мені ще прийти?», — зазначив він.

Максим Мартинюк пообіцяв вирішити це питання і дав завдання помічнику взяти контакти фермера.

Виконано за допомогою Disqus