Втрати від АЧС склали 22 млн грн

6 вересня 2016 58 0
За цей рік в Україні зафіксовано 108 випадків АЧС
uapress.infoЗа цей рік в Україні зафіксовано 108 випадків АЧС

У серпні цього року у 9 областях України зареєстровано 24 випадки спалаху африканської чуми свиней (АЧС), заявив перший віце-прем’єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів під час республіканської селекторної наради з питань вжиття заходів щодо стабілізації епізоотичної ситуації з африканською чумою свиней, пише прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

За його словами, якщо у минулому році по Україні було зафіксовано 57 випадків, то за 8 місяців цього року — 108. Уже знищено більше 80 тис. голів свиней, прямі втрати склали 22 млн грн.

На нараді поставлено завдання у кожній області провести засідання Державної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації щодо недопущення занесення і розповсюдження вірусу африканської чуми свиней.

«Окрім того, необхідно забезпечити проведення комплексу профілактичних протиепізоотичних заходів безпеки та розробити сумісній план дій ветеринарної служби та Національної поліції у Запорізькій області щодо профілактики та недопущення захворювання свиней на африканську чуму у регіоні», — сказано у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus