Україна здійснила яблучний прорив

6 вересня 2016 142 0
Ситуацю на агроринку України можна назвати яблучним проривом
pixabay.comСитуацю на агроринку України можна назвати яблучним проривом

Ситуацію на агроринку України можна назвати яблучним проривом, заявив екс-міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

«Очікується, що у цьому році Україна експортує втричі більше яблук, ніж у 2015 р. І це більш, ніж імовірно. Адже за весь 2015 р. ми офіційно експортували 5 тис. т яблук, тоді як тільки за перше півріччя 2016 р. — 7 тис. т», — зазначив він.

За його словами, хорошим поштовхом для розвитку «яблучного» напряму стало відкриття у цьому році ринку Індонезії для української плодово-ягідної продукції.

«Процес експорту наших яблук вже стартував — туди відправлені перші 500 т. Передувало цьому підписання між Україною та Індонезією Меморандуму про співпрацю у сільськогосподарській галузі. Наразі діє спрощений порядок ввезення яблук до Індонезії, що фактично є зеленим світлом для вітчизняних виробників», — повідомив Олексій Павленко.

Він додав, що зважаючи на те, що українські садівники виробляють в середньому 1180 тис. т яблук у рік, Україна здатна повністю забезпечити потребу Індонезії у цьому фрукті. До того ж Україна експортує свої яблука за ціною, яка у декілька разів нижча за ціни, за якими Індонезія закуповує їх на інших зовнішніх ринках.

«Загалом, ми маємо великий потенціал у цій галузі. Іноземні покупці вже оцінили якість не лише наших яблук, але лохини, вишні, черешні тощо. Крім Індонезії, у цьому році нашій плодово-ягідній продукції вдалося потрапити на ринок Лівії, у найближчий час планується освоїти ринки ОАЕ, Єгипту і Ірану», — підсумував екс-міністр.

Виконано за допомогою Disqus