Світовий ринок насіння ГМ-культур буде рости

10 вересня 2016 55 0
Світовий ринок насіння генно-модифікованих культур буде рости
vkurse.uaСвітовий ринок насіння генно-модифікованих культур буде рости

Обсяг світового ринку насіння генно-модифікованих культур у найближчі роки буде рости, зазначається у доповіді Allied Market Research. Сукупний середньорічний темп зростання (CAGR) у період з 2016 по 2020 р.р. складе 9,83%, повідомляє «Експерт Агро».

Впливати на попит на ГМ-насіння буде зростання потреби у продуктах глибокої переробки рослинних олій, які використовуються у будівництві, косметиці, целюлозно-паперовій промисловості, виробництві продуктів харчування, біопластиків та інших галузях. В останні десять років спостерігається високий попит на біорозкладні речовини, що у свою чергу, призводить до збільшення попиту на ГМ-насіння олійних культур.

Збільшення попиту на органічні продукти харчування буде проблемою для ринку ГМ-насіння. Через зміну споживчих переваг ринок органічних продуктів харчування зростає зі значною швидкістю (25%-30%). Основними факторами, що сприяють збільшенню попиту на органічні продукти харчування, є зростання числа осіб, що піклуються про своє здоров'я, збільшення стурбованісті щодо стану навколишнього середовища, а також державна підтримка, спрямована на підвищення обізнаності та використання органічних продуктів.

Висока ціна органічних продуктів буде стримувати попит на них.

Більше 68% покупців не готові платити вищу ціну за продукти без ГМО і лише 11% згодні заплатити більше. У більш ніж половини споживачів у США є сумніви щодо ГМО, але немає впевненості у їх небезпеці для здоров'я. Очікується, що з безперервним зростанням цін на продукти, які не містять ГМО, споживачі будуть переключатися на генно-модифіковані продукти.

Виконано за допомогою Disqus