На Харківщині проведено заходи з ліквідації АЧС

9 вересня 2016 22 0
Ситуація з АЧС на Харківщині повністю під контролем
sfera.fmСитуація з АЧС на Харківщині повністю під контролем

На сьогодні ситуація з африканською чумою свиней (АЧС) на Харківщині повністю під контролем, заявив заступник голови Харківської ОДА Марк Беккер, пише прес-служба Харківської облдержадміністрації.

«Працюють 6 постів, які проводять дезінфекцію на території Дергачівського району та 5 постів — на території Харківського району. Були проведені всі необхідні заходи для ліквідації наслідків, що пов'язані з африканською чумою. Зроблено повний облік свинопоголів'я на території, яка відноситься до 3-кілометрової зони, де проводиться умертвіння всього поголів'я, і в 20-кілометровій зоні спостереження», — зазначив він.

Заступник голови обласної державної адміністрації акцентував увагу на тих моментах, про які повинні знати жителі Харківської області.

«На жаль, вірус поширюється через незадовільну роботу наших громадян з утримання свинопоголів'я. Ми рекомендуємо всім, хто має свинопоголів'я, користуватися виключно інструкціями ведення сільського господарства. Що також потрібно робити всім громадянам: вірус високопатогенний. Він вражає виключно поголів'я свиней, люди не хворіють. Вірус швидко поширюється, але при цьому він гине при температурі понад 60 градусів протягом 30-40 хв. При кип'ятінні гине повністю. Що потрібно робити. Потрібно розуміти, звідки йде надходження м'яса, джерела повинні знаходитися виключно в благополучних зонах, які є, в тому числі, й у Харківській області та визначені Надзвичайною протиепізоотичною комісією. Крім цього, не можна солити та коптити м'ясо, тому що при цьому вірус зберігається», — додав він.

Виконано за допомогою Disqus