США достроково завершать збирання пшениці

9 вересня 2016 37 0
США наближаються до завершення збирання ярої пшениці
kurkul.comСША наближаються до завершення збирання ярої пшениці

Сполучені Штати Америки наближаються до завершення збирання ярої пшениці, і мають усі шанси виконати її на кілька днів раніше запланованого терміну, повідомляє agro 2b.ru, посилаючись на Національну сільськогосподарську статистичну службу.

З початку тижня прибрано вже більше 91% площі культури.

Показник по прибиранню на 17% вище, ніж середній показник за 5 останніх успішних років і на 1% нижче, ніж на ту ж дату рік тому.

Таким чином, США мають всі шанси для внутрішнього самозабезпечення, хоча попит на експортні поставки залишається слабким.

Крім того, у країні погіршився стан кукурудзи, яка очікує на прибирання у найближчі дні. Частка культури у хорошому і відмінному стані знизилася з 75 до 74%. Проте, експерти відзначають, що це вище торішнього показника у 68%.

За минулий рік у службі відзначили різке скорочення частки якісної культури, яка знизилася з 59% до 47%. При цьому 39% посівів перебували у задовільному і 14% — у поганому і жахливому стані. Останні показники вище рівня 2014 р. на 5% і 7% відповідно. Причиною став недолік вологи, що найсильніше спостерігався у Канзасі, Чикаго і сусідніх регіонах.

Виконано за допомогою Disqus