Спроба рейдерського захоплення цукрозаводу на Хмельниччині провалилася

11 вересня 2016 85 0
 Спроба рейдерства підприємств у Теофіпольському районі не пройшла
kurkul.com Спроба рейдерства підприємств у Теофіпольському районі не пройшла

Власник ТОВ «Україна-2001» (Теофіпольський район, Хмельницька область) Вадим Лейві заявив, що спроба рейдерства ряду його підприємств не увінчалася успіхом, пише «Незалежний громадський портал».

Читати по темі: На Теофіпольському цукрозаводі заявили про рейдерське захоплення

«Ввечері 6 вересня дізналися, що шахрайським методом харківський реєстратор вніс зміни до складу засновників трьох наших підприємств. Ввели «лівих» людей з Донеччини. Сьогодні за підтримки 60 співробітнитків тамтешньої податкової, які керувалися судовою ухвалою, були виламані двері деяких наших фірм. Нам інкримінували причетність до конвертаційного центру. Ми не займаємося подібними «центрами». Натомість спеціалізуємось на вирощуванні сільгоспкультур і переробці. Дійсно, були поставки до Харківської області, але куди потім пішла вивантажена продукція, не цікавить. Розрахунок відбувся і відповідно ми сплатили всі податки. Які ще претензії?» – запитав бізнесмен.

За його даними, податківці вилучили з підприємств певну фінансову документацію.

Крім цього, до кінця дня йому і його акціонерам вдалося відновити юридичний вплив на підприємства через внесення змін до майнового реєстру.

«Спроба рейдерського захоплення цукрового заводу і «України-2001» — це почерк одного пера. Аналогічні розбірки відбулися у серпні 2015 р. у селі Кузьминці. Пам’ятаємо, чим все закінчилося», – зазначив Вадим Лейві.

Народний депутат України (189 виборчий округ) Андрій Шинькович з парламентської трибуни заявив про рейдерське захоплення Теофіпольського цукрового заводу.

Заступник голови Хмельницької облдержадміністрації з питань АПК Володимир Кальніченко спростував цю інформацію, сказавши, що в офісі цукрового заводу працюють харківські податківці, котрі перевіряють документи на поставки продукції контрагентам з Харківської області.

Виконано за допомогою Disqus