На Полтавщині винайшли пристрій, що виробляє комбікорм і пелети

14 вересня 2016 134 0
Прес-гранулятор може виготовляти комбікорм для худоби і пелети
energolife.infoПрес-гранулятор може виготовляти комбікорм для худоби і пелети

Прес-гранулятор може виготовляти комбікорм для худоби і пелети для твердопаливних котлів майже з будь-яких матеріалів, при цьому підвищуючи їх паливну ефективність, повідомляє «ЕнергоЛайф.інфо».

Варто лише трохи змінити рецептуру.

Апарат на ПАТ «Електромотор» (Полтавська область) випускають вже не перший рік, однак зараз відзначають, попит на таку техніку зростає.

Особливо приваблює власників індивідуального господарства об’єднати дві необхідні функції в одному пристрої. При цьому апарат вдалося зробити досить універсальним.

Паливні пелети він може виготовляти майже з будь-якої сировини: тирси або деревної кори, а також відходів рослинництва: мезги і суцвіть соняшнику, кукурудзяних початків та стеблів.

При роботі пристрою до суміші додають масло – рослинне для кормів, та технічне для палива.

Окрім цього вологість пелет — 10-12%, у той час як у сирої деревини рівень вологості може досягати 50%.

«Комбікорм можна виготовляти як за рекомендованими рецептами, так і по індивідуально складеним. Особливо ефективний прес-гранулятор при виробництві гранул з сіна, які є цінним кормом», — інформує виробник.

Апарат, визнають на заводі, нішевий, тому підійде не всім. В першу чергу через досить велику продуктивність – із ним повинні працювати мінімум два чоловіки. За зміну в 6-8 годин він може видати до 1 т готового продукту. До того ж і ціна, як для індивідуального використання, досить висока – коштує прес-гранулятор близько 30 тис. грн. Дехто із покупців, розповідають у ПАТ «Електромотор», прилаштовує апарат для роботи на кілька господарств, забезпечуючи їх зручним кормом та паливом для котлів.

Виконано за допомогою Disqus