Референдум має вирішити питання ринку землі — думка

17 вересня 2016 49 0
Питання відкриття ринку землі в Україні має бути вирішене шляхом народного референдуму?
agroparty.org.uaПитання відкриття ринку землі в Україні має бути вирішене шляхом народного референдуму?

Питання відкриття ринку землі в Україні має бути вирішене шляхом народного референдуму.

Таку думку AgroPolit.com висловив голова корпорації «Сварог Вест Груп», член президії Аграрної партії України Андрій Гордійчук.

«Право визначати продавати чи ні землю та відкривати ринок землі чи ні — це виключно прерогатива українського народу, а не депутатів чи міністра. Робити це потрібно через референдум. Можливо, сьогодні референдум не дуже безпечна річ для держави в умовах агресії, але тоді нехай влада продовжить дію мораторію і повернеться до того часу, коли ситуація у країні заспокоїться. Коли ВВП буде $10 тис. на душу населення, тоді буде час», ― пояснив він.

Якщо консолідувати думки людей, які прозвучали у залі, продовжує Андрій Гордійчук, то їх можна оформити у окремий законопроект.

«Інша справа, що тим, хто має бажання привласнити задарма українську землю, це може бути не дуже цікаво, бо вони уже впливають на геополітику, у тому числі, в Україні. Хотілося, щоб їхня спроба була невдалою», ― додає голова «Сварог Вест Груп»

Він вважає, що Україні потрібно наслідувати приклад сусідів у земельному питанні.

«У Польщі до влади прийшли досить націоналістичні політичні сили і вони заборонили у Сеймі продаж землі. ЄС це не подобається, але це зроблено у Польщі, бо нерівні умови придбання землі у поляка і німця. Навіть у Євросоюзі скуповувалися землі і поляки відчули таку небезпеку», ― підсумував голова корпорації «Сварог Вест Груп».

Виконано за допомогою Disqus