Миколаївщина скоротила виробництво сільгоспродукції на 42%

16 липня 2015 44 0
Миколаївщина скоротила виробництво сільгоспродукції на 42%
Kurkul.comМиколаївщина скоротила виробництво сільгоспродукції на 42%

Миколаївщина скоротила виробництво продукції сільського господарства на 42%, повыдомляє сайт Головного управління статистики в Миколаївській області.

У період з січня по липень, 2015 р. сільськогосподарської продукції справили на 42% менше, ніж за цей же період минулого року. Обсяги рослинництва в Миколаївській області скоротилися на 70%, а тваринництва на 14%. Статисти пов'язують це з тим, що зернові культури на Миколаївщині прибираються значно повільніше, ніж в інших регіонах, тому й така низька статистика.

«На початок липня зернові та зернобобові культури, без кукурудзи, зібрані лише з 7% площ, посіяних під урожай поточного року, в той момент як у минулому році 35% з таких площ, — йдеться в повідомленні Головного управління статистики в Миколаївській області», — йдеться у повідомленні.

Також, валовий збір зерна склав на 75% менше показника минулого року. Реалізація аграрними підприємствами сільськогосподарської продукції зменшилася на 17 відсотків. А от ціна на зерно та рослинництво збільшилася в 1,9 разів, а на продукцію тваринництва на 40%.

Виконано за допомогою Disqus