МЕРТ прогнозує зниження виробництва сільгосппродукції

27 вересня 2016 78 0
В Україні прогнозують зниження валового виробництва сільгосппродукції
ecoproduct.com.uzВ Україні прогнозують зниження валового виробництва сільгосппродукції

Міністерство економічного розвитку і торгівлі прогнозує зниження валового виробництва сільгосппродукції в Україні у 2016 р. на 0,2% (± 0,3 процентних пунктів) у порівнянні з 2015 р. в умовах позитивної динаміки у рослинництві і негативної — у тваринництві, повідомляє «АПК-інформ» з посиланням на прес-службу МЕРТ.

За даними міністерства, за підсумками 2016 р. динаміка у сільському господарстві буде формуватися за рахунок позитивної ситуації у рослинництві через збільшення площ посіву ярих культур (зернових — на 4,8%, цукрових буряків 1 на 22,4% і соняшнику — на 18,9%), що буде нівельовано негативною динамікою у тваринництві через високу затратність виробництва і діючих умов спецрежиму сплати ПДВ, незважаючи на незначне відновлення внутрішнього споживчого попиту.

Згідно з повідомленням, у серпні цього року обсяг виробництва в сільському господарстві знизився на 0,9% у порівнянні з ростом на 1,2% у липні.

Також наголошується, що у січні-серпні 2016 р. сільське господарство продемонструвало уповільнення зростання до 0,1% у порівнянні з показником за аналогічний період минулого року проти 0,5% у січні-липні цього року.

Виконано за допомогою Disqus