ДФСУ прискорить терміни відшкодування ПДВ

29 вересня 2016 28 0
ДФСУ відшкодовуватиме ПДВ швидше
twitter.comДФСУ відшкодовуватиме ПДВ швидше

Державна фіскальна служба України (ДФСУ) планує до кінця 2016 р. забезпечити відшкодування податку на додану вартість бізнесу протягом двох місяців після подання відповідної декларації, у той час як Податковим кодексом передбачено відшкодування протягом 74 днів.

Про це повідомив голова ДФСУ Роман Насіров, пише «Експерт Агро».

Роман Насіров відмітив майже дворазове збільшення обсягу відшкодованого ПДВ у січні-серпні 2016 р. у порівнянні з показником за аналогічний період рік тому, а також підкреслив фактичну відсутність простроченої заборгованості.

«Відшкодування ПДВ — проблема, яка існувала багато років. Усе ж ми для себе вважаємо, що вона була майже вирішена з початку цього року. За 8 місяців ми відшкодували майже 55 млрд грн, у минулому році це було 38 млрд грн. На сьогодні ми вважаємо, що немає простроченої заборгованості, лише технічні цифри, де є зауваження з якихось питань, але це не більше 5-10% від середньомісячного відшкодування», — поінформував голова ДФСУ.

Kurkul.com у рамках проекту «Податковий АгроКонтроль» намагається зібрати об’єктивні дані та розповідає про реальний вклад аграріїв у держбюджет. Всі публікації проекту зібрані у спецтемі на нашому сайті.

Виконано за допомогою Disqus