У Польщі знищення кабанів стане тотальним

30 вересня 2016 39 0
Річний відстріл кабанів у Польщі буде масштабним
zakarpattya.net.uaРічний відстріл кабанів у Польщі буде масштабним

У зв'язку з африканською чумою свиней (АЧС) річний відстріл кабанів у Польщі може перевищити 250 тис.

Про це йдеться у доповіді міністра навколишнього середовища Яна Шишко. Міністерство також повідомляє про інвентаризацію кабанів, що живуть у країні, повідомляє «Казах-зерно».

Міністр навколишнього середовища недавно випустив рекомендації для мисливців — збільшити відстріл кабанів на території всієї країни. Як випливає з інформації міністерства, у Польщі — відповідно до рекомендацій ЄС — має бути 135,5 тис. кабанів (0,5 особини на кв.км), у той час станом на 10 березня 2016 р. їхня кількість становила близько 245 тис.

Міністр додав, що прийнято рішення про початок «великомасштабної» інвентаризації кабанів.

«Є різні джерела інформації про кількість кабанів у різних місцях країни. Ми хочемо побачити, як і де вони фактично розселені, щоб зрозуміти, де треба посилювати відстріл», — додав він.

Однак плани міністерства не у всіх викликають оптимізм. Деякі чиновники самого відомства, наполягаючи на необхідності обмеження чисельності диких тварин, одночасно визнають, що не можна зупинити міграцію тварин, і є побоювання, що масовий відстріл може збільшити приплив потенційно заражених кабанів зі сходу.

Раніше був випущений спецзакон, який був покликаний боротися з наслідками африканської чуми свиней, і вже наклав нові обов'язки на мисливців, що стало причиною їхнього невдоволення. Мисливські клуби тепер повинні не тільки здобувати промислових тварин, а й диких птахів. Відстріли повинні також виконуватися у національних парках і заповідниках. За невиконання мисливських планів мисливців будуть штрафувати, хоча відстріл проводяться ними зазвичай у вільний від основної роботи час.

За даними Міністерства навколишнього середовища, мисливці виконали 60% по плану відстрілу кабанів на цей мисливський рік, який триває з 1 квітня по 31 березня. У середині жовтня має закінчитися санітарний відстріл на східному кордоні Польщі. В останні роки відстріл кабанів коливався від 200 до 250 тис. у рік.

Виконано за допомогою Disqus