Вірменія. Органічні фермери отримають гранти від ЄС

30 вересня 2016 51 0
Органічне сільське господарство має у Вірменії великий потенціал розвитку
expres.uaОрганічне сільське господарство має у Вірменії великий потенціал розвитку

Вірменські фермери, які займаються органічним сільським господарством, зможуть отримати гранти у рамках Ініціативи підтримки органічного сільського господарства, що фінансується Євросоюзом і Австрійським агентством розвитку, повідомляє «АПК-інформ: овочі і фрукти».

«Органічне сільське господарство має у Вірменії великий потенціал розвитку. Програма дозволить підняти прибутковість, вийти на нові ринки, матиме мультиплікативний ефект», — сказав міністр сільського господарства Ігнатій Аракелян.

Загальний бюджет програми становить €3,3 млн. Нині з 72 заявок затверджено 18 грантових програм на загальну суму понад €800 тис. Прийом заявок триватиме до 31 жовтня.

За словами Ігнатія Аракеляна, програма буде спрямована на розвиток малих і середніх фермерських господарств і підприємств, а також надання їм технічної допомоги. Важливою складовою програми є розвиток місцевого ринку і розширення можливостей експорту.

Відповідальний з питань міжнародної допомоги і співпраці делегації ЄС у вірменії Джон Баркер, у свою чергу, зазначив, що саме маленькі фермерські господарства є оплотом органічного сільського господарства.

«Надаючи предметну і технічну допомогу, ми сподіваємося, що все більше і більше фермерів почнуть займатися органічним сільським господарством», — сказав він.

Програма буде здійснюватися по всій Вірменії. У ній можуть взяти участь маленькі фермерські господарства, фермерські групи та малі переробні підприємства.

Виконано за допомогою Disqus