Вірменські фермери призупинили виробництво томатів

21 грудня 2018 109 0
Вірменські фермери призупинили виробництво томатів
EastFruit

Вірменські фермери призупинили виробництво томатів. Їх вирощування стає невігидним. Турецька продукція, що імпортується до країни коштує нижче собівартості виробництва вірменських томатів і тому місцеві фермери закривають теплиці через збитки. Про це повідомляє EastFruit.

«Ринкова ціна кілограма помідорів з Туреччини на 200 драмів нижче собівартості місцевих томатів, отже, це не може не нашкодити власникам теплиць. Деякі фермери, в тому числі і я, призупинили роботу, оскільки виробництво стало невигідним», — повідомив фермер Варужан Худеданян.

На думку фермера, раніше в країну завозили менше томатів з Туреччини. Раніше їх везли на вантажівках, а тепер на легкових автомобілях, однак в цілому обсяги імпорту збільшилися.

У свою чергу фермер Самвел Мкртумян вважає, що питання імпортних помідорів повинно хвилювати не тільки фермерів, а й Мінсільгосп, і главу уряду особисто, адже чимало жителів Вірменії зайняті сільським господарством.

«У нас самодостатній ринок, навіть при експорті продукції в інші країни, проте уряд вважає імпортовані овочі кращим регулятором ціни, а це неприйнятно. Міністр каже про якісь надприбутки, однак зараз собівартість кілограма помідорів становить 500 драмів (трохи вище $1), така ж ціна на оптовому ринку», — заявив фермер.

Виконано за допомогою Disqus