На Сумщині відроджують вівчарство

6 жовтня 2016 81 0
Господарство на Сумщини планує активно розвивати напрямок вівчарства
sm.gov.uaГосподарство на Сумщини планує активно розвивати напрямок вівчарства

Державне підприємство «Дослідне господарство «Правдинське» Великописарівського району (Сумська область) планує активно розвивати напрямок вівчарства та довести поголів’я овець до 1 тис., пише прес-служба Сумської облдержадміністрації.

За останні два роки у господарстві особливу увагу приділено розвитку тваринницької галузі. На сьогодні там налічується 242 голови великої рогатої худоби м’ясного напрямку продуктивності абердин-ангуської породи, з яких 100 голів корів. Також у «Правдинському» 424 голови свиней.

«Цього року у «Правдинське» завезли 225 голів овець української м'ясо-вовнової породи», — зазначив директор підприємства Юрій Ситник.

Заступник голови облдержадміністрації Микола Подопригора відзначив, що базовими підприємствами з впровадження сучасних технологій виробництва сільськогосподарської продукції повинні бути у першу чергу наукові та дослідні підприємства Національної академії аграрних наук України, які знаходяться на території області. Одним із таких є «Дослідне господарство «Правдинське».

Виконано за допомогою Disqus