Прогноз урожаю зернових у світі збільшено до рекордних 2,6 млрд т

9 жовтня 2016 20 0
Прогнозовані обсяги світового виробництва зернових було збільшено ще на 3 млн т
kazakh-zerno.kzПрогнозовані обсяги світового виробництва зернових було збільшено ще на 3 млн т

Прогнозовані обсяги світового виробництва зернових було збільшено ще на 3 млн т — до 2,6 млрд т, здебільшого за рахунок росту виробництва пшениці (в Індії, Росії та США) і рису (у низці країн Азії, Африки та Північної Америки).

Про це повідомляє прес-служба Української аграрної конфедерації (УАК) з посиланням на дані FAO.

Загалом виробництво цих двох культур має перевищити рівень минулого, 2015/16 МР, на 1,2% та 1,3% відповідно. Окрім того експерти очікують ріст виробництва фуражних зернових на 1,8% у порівнянні з минулим роком, що викликано пожвавленням виробництва у США, Індії та Аргентині.

Прогноз споживання зернових також підвищився і становить тепер 2,56 млрд т, що перевищує показник минулого року на 1,6%. У той же час об’єм споживання зернових у кормових цілях виросте на 2,7% — через надмірну пропозицію кукурудзи та низькоякісної пшениці на ринку.

Не зважаючи на пожвавлення споживання, завдяки значному росту виробництва очікувані об’єми кінцевих запасів також мають вирости у порівнянні з минулим роком. При чому відбудеться це лише за рахунок пшениці – запаси рису і фуражних, як і раніше, очікуються на рівні, нижчому від початку періоду.

У той же час, експерти очікують, що об’єми торгівлі зерновими у 2016/17 МР будуть на доволі високому рівні – 384,8 млн т, що перевищує рівень попереднього прогнозу на 2,1 млн т. Втім, аналітики ФАО прогнозують зниження імпорту фуражних зернових, здебільшого за рахунок росту внутрішніх запасів.

Виконано за допомогою Disqus