На Сумщині викрали урожай соняшника вартістю півмільйона гривень

10 жовтня 2016 111 0
Сільгосппідприємство зібрало урожай соняшника, що був арештований податковою інспекцією
kurkul.comСільгосппідприємство зібрало урожай соняшника, що був арештований податковою інспекцією

У Білопільському районі (Сумська область) сільгосппідприємство зібрало урожай соняшника, що був арештований податковою інспекцією. Тим самим господарство завдало державі збитків на 506 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба головного управління ДФС у Сумській області.

Раніше правоохоронці встановили, що використання цих земельних ділянок, засіяних соняшником, було незаконним. Невстановлені особи «хазяйнували» без будь-яких дозвільних документів на землі площею 48 га, 34 га та 10 га, що є державною власністю.

«У результаті майно було передано на відповідальне зберігання підприємству м. Суми за відповідним договором. Однак виявилося, що поле площею 34 га було повністю скошене, а поле площею 10 га скошене частково», — йдеться у повідомленні.

Тобто, службовими особами сумського підприємства не було забезпечено належне зберігання майна, що призвело до викрадення посівів соняшнику та незаконного збору урожаю на площі 39 га.

«Проведеними заходами було встановлено осіб причетних до незаконних дій, за результатами чого вилучено комбайн та вантажний автомобіль, який здійснював незаконне збирання соняшнику. Триває розслідування кримінального провадження», — підсумовується у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus