Підписано Меморандум про роль жінок у розвитку сільських територій

12 жовтня 2016 79 0
Підписання Меморандуму відбулося напередодні Міжнародного дня сільських жінок
agropolit.comПідписання Меморандуму відбулося напередодні Міжнародного дня сільських жінок

У Києві підписали Меморандум про співпрацю щодо ролі сільської жінки у розвитку України, повідомляє AgroPolit.com.

Його ініціатором виступила Фундація «Аграрна наддержава», Український кооперативний альянс, Європейська соціальна академія, Благодійний фонд «Зміцнення громад» та Перший національний аграрний кооператив.

Основна мета документу – спільний захист інтересів та реалізації прав українок у сільському господарстві.

Підписання Меморандуму відбулося напередодні Міжнародного дня сільських жінок, який святкують 15 жовтня. Свої підписи під ним поставили жінки, які працюють в різних органах влади, громадських організаціях, мас-медіа.

Президент благодійного фонду «Зміцнення громад» Тетяна Василик наголосила, що будь-яка жінка має право голосу, не залежно від того, де вона працює. Вона підкреслила, що в рамках Меморандуму передбачається робота за основними напрямками у спеціально створених робочих групах.

Зокрема, в документі сказано, що ним пропонується розглянути питання активізації ролі жінок у формуванні національної політики в сфері сільського господарства, обмін досвідом, опрацювання стратегій подальших дій з урахуванням труднощів у сільських територіях та вирішення проблеми гендерної рівності у відповідь на виклики сучасності.

За словами інших виступаючих, наприклад, у ЄС жінки активно відстоюють свої права. В Україні ж лише починають розуміти і усвідомлювати цю роль.

«В Європейському Союзі кількість жінок, зайнятих у сільському господарстві, становить майже 3 млн осіб, або 35% від загальної кількості працюючих. Для порівняння: в українських фермерських господарствах працюють близько 26 тис. жінок, або 25% від загальної кількості робітників. Про це повідомили в агенції «AgriSurvey». У той же час експерти констатують тенденцію до збільшення працівників жіночої статі в аграрному секторі, зокрема і на керівних посадах», — зазначила радник міністра аграрної політики і продовольства України Владислава Рутицька.

Виконано за допомогою Disqus