На Вінниччині фермери змушували безкоштовно працювати 100 безхатченків

12 жовтня 2016 41 0
Обманом до сезонних сільгоспробіт у яблуневих садах залучали безхатченків
Emigrados.ruОбманом до сезонних сільгоспробіт у яблуневих садах залучали безхатченків

У Немирівському районі на Вінниччині правоохоронці викрили фермерське господарство, де незаконно утримували 103 безпритульних, змушуючи їх займатися непосильною працею, пише прес-служба Служба безпеки України.

Обманом до сезонних сільськогосподарських робіт у яблуневих садах залучали безхатченків з Вінницької, Житомирської, Кіровоградської та Запорізької областей.

«Їм обіцяли 3-4 тис. грн зарплати щомісяця, проте гроші не платили, натомість відбирали документи, забороняли виходити за територію господарства, змушували працювати по 14-16 год. на добу, залякували і били за непокірність», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що чоловіків та жінок утримували разом, напівголодними. Будь-яка медична допомога була відсутня.

«Проводяться обшуки у господарстві та помешканнях керівництва ферми. Правоохоронці вже затримали бригадира, у приміщенні якого виявлено паспорти, вилучені у людей. Триває опитування співвласників господарства», — сказано у повідомленні.

Також додається, що вживаються заходи щодо надання притулку безхатченкам, розміщення їх у пристойних умовах. Одна з жінок терміново госпіталізована з діагнозом: двостороннє запалення легенів.

«Вирішується також питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України», — підсумовується у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus