Україні необхідна трансформація молочних ферм — експерт

13 жовтня 2016 76 0
Молочним фермам потрібні інвестиції
kurkul.comМолочним фермам потрібні інвестиції

В Україні стоїть завдання трансформації молочних ферм.

Про це заявив координатор регіональних стратегічних програм ФАО в Європі та Центральній Азії Раймунд Йеле, повідомляє «Херсон оline».

За його словами, це потрібно для того, щоб зробити їх більш ефективними та використовувати ефективні технології виробництва.

«Це болісний процес, але він повинен відбутися. Чому? Для того, щоб бути економічно вигідним», — зазначив він.

За його словами, решта Європи стикається з тією ж проблемою: у нас надлишок молочних продуктів. В багатьох європейських країнах виробники отримують 50% від закупівельних цін, які вони отримували два роки тому, а багато взагалі пішли з ринку.

«Давайте порівняємо молочну продуктивність корів в Україні та в інших країнах з розвиненою молочною галуззю. В Україні виробляється в середньому 4,9 тис. кг молока в рік на одну корову, у той час в США виробляється близько 10 тис. кг, а в ЄС десь 7,5 тис. кг. Це означає, що продуктивність в Україні все ще дуже низька.

Також він додав, що більшість українських молочних фермерів не можуть зробити необхідних інвестицій для забезпечення конкурентоспроможності, якщо вони продовжують боротися самостійно. Існує необхідність в інвестиціях в інфраструктуру, банках сперми для племінного матеріалу, штучному заплідненні та селекційних програмах.

Виконано за допомогою Disqus