В Україні забули про охорону земельних ділянок — експерт

15 жовтня 2016 42 0
В Україні спостерігається деградація ґрунтів
Дніпропетровський інформаційний центр творців родових помістьВ Україні спостерігається деградація ґрунтів

За час тривалої експлуатації українських земель великими агрохолдингами, спостерігається деградація ґрунтів.

Про це в коментарі ГолосUA повідомив директор департаменту землеустрою, використання та охорони земель Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) Олександр Краснолуцький.

«На сьогодні дійсно така проблема є. Адже, коли є власник ділянки, то він буде дивитися і доглядати за землею. Однак, на сьогодні більшість земель знаходяться в оренді. Тому за ними орендар не дивиться», — підкреслив він.

За словами експерта, в Україні забули про охорону земельних ділянок.

«Земельні ділянки обов'язково повинні охоронятися. Тоді не виникне проблем з деградацією ґрунту. На жаль, в Україні ніхто не будує гідротехнічних споруд, які могли б затримувати змив води і так далі. Ми зараз над цим працюємо, але все це поки на етапі напрацювання», — зазначив Олександр Краснолуцький.

Також додав, що Мінагропрод активно працює над законопроектом про охорону ґрунтів.

«У нас була пропозиція, щоб виробник декларував всі зміни пов'язані з обробкою ґрунту… тобто, він повинен був написати, що саме буде вирощувати на землі. Проект створений для того, щоб земля не втрачала свою родючість. Поки пропозиція знаходиться в розробці», — резюмував він.

Виконано за допомогою Disqus