Нові випадки АЧС зафіксували у 4 областях

18 жовтня 2016 71 0
АЧС охопила відразу 4 області
cikavo-znaty.comАЧС охопила відразу 4 області

Нові випадки африканської чуми свиней (АЧС) зафіксовано у Миколаївській, Київській, Полтавській і Харківській областях, пише прес-служба Держпродспоживслужби.

У Миколаївській області 11 жовтня було знайдено труп свині біля сміттєзвалища, яке розташоване за межами населеного пункту смт. Березанка Березанського району, на території колишнього асфальтного заводу.

«Крім того, відповідно до оперативної інформації головного управління Держпродспоживслужби у Миколаївській області 13 жовтня було зареєстровано загибель 4 голів свиней в домогосподарстві гр. Солейко М.М. (с. Калинівка, Вітовський район) через АЧС. За попередньою інформацією у домогосподарстві утримується 90 голів свиней», — йдеться у повідомленні.

15 жовтня було зареєстровано загибель 3 голів свиней у домогосподарстві гр. Шевченко О.В. у с. Бодаква, Лохвицького району Полтавської області від АЧС.

«За попередньою інформацією у с. Бодаква налічується 316 дворів, де утримується близько 100 свиней», — сказано у повідомленні.

У с. Соколівка Васильківського району Київської області 16 жовтня у ТОВ «Маруна Нью» виявлено загибель 35 голів свиней від АЧС.

«За попередньою інформацією у ТОВ «Маруна Нью» утримується близько 6,3 тис. свиней», — йдеться у повідомленні.

У с. Петрівка, Шевченківського району Харківської області було зареєстровано загибель 2 голів свиней в домогосподарстві гр. Осики Т.М. через АЧС.

«За попередньою інформацією у домогосподарстві утримувалось ще 2 голови клінічно здорових поросят віком 2-3 місяці, які були умертвленні безкровним методом, а в особистих господарствах населення утримується 69 голів свиней», — зазначається у повідомленні.

Також додається, що з метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів АЧС на місцях проведені засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при відповідних райдержадміністраціях, рішеннями яких затверджено плани з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду. В осередках захворювань вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.

Виконано за допомогою Disqus