ДПЗКУ закупила в аграріїв удвічі більше зернових й олійних культур

18 жовтня 2016 104 0
У сільгоспвиробників частку закуплених зернових та олійних культур ДПЗКУ збільшила до 51%
mauthner.co.atУ сільгоспвиробників частку закуплених зернових та олійних культур ДПЗКУ збільшила до 51%

Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) з початку 2016/2017 МР збільшила частку закуплених безпосередньо у сільгоспвиробників зернових та олійних культур до 51%, пише прес-служба ДПЗКУ.

За словами директора департаменту закупівель ПАТ «ДПЗКУ» Віктора Кравченка, у порівнянні з аналогічним періодом минулого сезону, цей показник збільшився більше ніж у два рази.

«За 1 квартал цього маркетингового року корпорація закупила більше 1 млн т збіжжя, з яких 960 тис. т призначені для експорту, а 50 тис. т – для власної переробки. Минулого року, за аналогічний період, відсоток придбаного у сільгоспвиробників зерна сягав лише 22% при загальній кількості закуплених 1,1 млн т», — зазначив Віктор Кравченко.

Окрім того, за його словами, у нинішньому році також збільшилась частка зерна, придбаного на власних елеваторах ДПЗКУ.

«Корпорація прагне не лише посилювати співпрацю безпосередньо із сільгоспвиробниками, укладаючи контракти на поставку напряму, а й завантажувати власні потужності. Ми значною мірою покращили відсоток придбання збіжжя на власних елеваторах. Якщо минулого року на власних елеваторах було придбано лише 52% зернових, то цьогоріч цей показник збільшився до 62%», — додав він.

Виконано за допомогою Disqus