Лідером з агрострахування стала Хмельницька область

19 жовтня 2016 48 0
На ринку агрострахування відбулося пожвавлення
3T-TreningНа ринку агрострахування відбулося пожвавлення

Аграрії у 2016 р. найчастіше страхували озиму пшеницю, соняшник, озимий ріпак і кукурудзу, пише Agroexpert на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Цього року відбулось пожвавлення ринку агрострахування — такий висновок досліджень IFC (Міжнародної фінансової корпорації). Загалом аграрії застрахували культур на площі 675,6 тис. га на суму 5,809 млн грн.

«Лідером серед застрахованих культур є озима пшениця (59,8%), за нею слідує соняшник (12,2%), потім озимий ріпак (8,5%), кукурудза (6,9%). Порівняно з 2015 р. зросла кількість договорів страхування на озиму пшеницю, скоротилась на озимий ріпак і новою культурою у структурі застрахованих є горох», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що серед страхових продуктів на ринку домінують договори страхування від повної загибелі — на зимовий період та договори страхування від поіменованих ризиків — на весняно-літній період.

«Безперечним лідером страхування є Хмельницька область, далі — Полтавська, Херсонська, Дніпропетровська та Тернопільська. Найменш розвинений ринок агрострахування у Чернігівській області», — сказано у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus