На Волині родина взяла землю для фермерської діяльності в інтересах третіх осіб

20 жовтня 2016 90 0
Прокурори оббили пороги судів усіх інстанцій, щоб забрати землю у псевдо-фермерів
vnd12.ruПрокурори оббили пороги судів усіх інстанцій, щоб забрати землю у псевдо-фермерів

Упродовж двох років волинські прокурори доводили у судах усіх інстанцій — аж до Верховного Суду України, неправомірність надання в оренду землі для ведення фермерського господарства, пише прес-служба прокуратури Волинської області.

Громадяни не мали наміру та змоги обробляти 150 га землі, а лише формально отримували земельні ділянки на пільгових умовах в інтересах третіх осіб.

«Засновницею фермерського господарства, яке нібито хотіло господарювати на землі, була пенсіонерка, а його єдиним працівником – її неповнолітній родич, який ще не досяг віку для керування транспортними засобами. Жодної техніки для обробітку землі у господарства не було», ‒ йдеться у повідомленні.

Окрім того, земельні ділянки надавалися фермеру не єдиним масивом, а на значній відстані одна від одної, що суперечить Закону України «Про фермерське господарство».

«Згідно із ухвалою апеляційного суду Волинської області, яка вже набрала законної сили, 5 земельних ділянок загальною площею понад 156 га й вартістю понад 2,4 млн грн, які знаходяться на території Зорянської та Стенжаричівської сільських рад Володимир-Волинського району, повернуто державі», ‒ сказано у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus