На Тернопільщині відроджуються цукрові заводи

20 жовтня 2016 158 0
На Тернопільщині збільшать виробництво цукру на 20%
Liga.netНа Тернопільщині збільшать виробництво цукру на 20%

З семи цукрових заводів, які існують на території Тернопільської області, за 2015-2016 р.р. вдалося відновити три, пише прес-служба Тернопільської облдержадміністрації.

Станом на жовтень тут працюють заводи: у Чорткові (ТОВ «РАДЕХІВСЬКИЙ ЦУКОР»), Хоросткові (ТОВ «КОМПАНІЯ «ГАЛИЧИНА ЦУКОР») та Збаражі (ТОВ «КОМПАНІЯ «ГАЛИЧИНА ЦУКОР»). Незабаром розпочне роботу цукровий завод у смт. Козова (ТОВ «КОМПАНІЯ «ГАЛИЧИНА ЦУКОР»). У найближчих планах – аби запрацювали решта.

«Заводи Тернопільської області очікують виробити 155 тис. т цукру, що на понад 20% більше, ніж минулого року. На 18 жовтня трьома заводами перероблено 533 тис. т буряків. Вироблено цукру 80,6 тис. т, що на 48,4% більше ніж у 2015 р.», ‒ йдеться у повідомленні.

Читати по темі: Маршрут АгроЕкспедиції «Цукровий буряк 2016»: відкриваємо карти (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Також додається, що цьогоріч цукровий буряк на Тернопільщині розпочали збирати швидше, також експерти відзначають і вищу цукристість культури», ‒ йдеться у повідомленні.

Читати по темі: АгроЕкспедиція «Цукровий буряк 2016»: скуштуймо солоденького разом!

«Урожай цукрового буряка який аграрії оцінюють як «вищий середнього». За даними департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОДА, станом на 18 жовтня в Тернопільській області зібрали 366 тис. т цукрового буряка – це 44% до площ збирання. За прогнозами мають зібрати – понад 900 тис. т», ‒ підсумовується у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus