На Дніпропетровщині відкриють кооператив П'ятихатське євромолоко

24 жовтня 2016 105 0
Райрада розробила проект «Розвиток молочного тваринництва і низька продуктивність сільськогосподарського податку ринків»
kurkul.comРайрада розробила проект «Розвиток молочного тваринництва і низька продуктивність сільськогосподарського податку ринків»

На Дніпропетровщині скоро розпочне роботу кооператив «П'ятихатське євромолоко», повідомляють «Лица».

У 2013 р. голова П'ятихатської райради Дніпропетровської області Анатолій Супрунов дізнався про те, що Євросоюз оголосив конкурс проектів серед місцевих органів влади для підтримки регіональної політики України.

За словами Анатолія Супрунова, у П'ятихатському районі є проблема з реалізацією молока. Наприклад, в літній період перекупники купували молоко у населення по зовсім неринковій ціні — близько 2 грн/л — і везли на заводи, що виробляють молочну продукцію.

«А людей, це, звичайно, не влаштовує. Вони знають, що можуть отримувати більше», — зазначив він.

Саме тому й виникла ідея проекту зі створення кооперативу «П'ятихатське євромолоко».

Райрада розробила проект «Розвиток молочного тваринництва і низька продуктивність сільськогосподарського податку ринків» і перемогла у конкурсі. Зараз Анатолій Супрунов вже не голова П'ятихатської райради, а керівник проекту.

«Завдання кооперативу — дати нормальну ціну (дати можливість жителям сіл продавати молоко за більш-менш ринковими цінами — авт.). Кооператив сам вибирає реалізатора. А зараз у них немає такого вибору. Один приїхав, йому віддали...», — пояснює керівник проекту.

Завдяки фінансовій допомозі Євросоюзу (10% суми проекту, згідно з договором, виділили з обласного бюджету), кооператив закупив все необхідне для початку роботи: п'ять молоковозів, два танка-охолоджувача молока об'ємом по 3,700 л кожен і інше обладнання, в тому числі для перевірки молока.

Виконано за допомогою Disqus