Фермери отримають €400 млн пільгових кредитів

25 жовтня 2016 79 0
Для малих і середніх фермерів буде виділено €400 млн
2877.ruДля малих і середніх фермерів буде виділено €400 млн

Учора, 24 жовтня, набув чинності закон №1530-VIII «Про ратифікацію Фінансової угоди (Проект «Основний кредит для аграрної галузі — Україна») між Україною та Європейським інвестиційним банком», повідомляє «Юрлига».

У рамках цієї фінансової угоди, яка також набула чинності, для малих і середніх фермерів буде виділено €400 млн. Термін надання кредиту — 12 років, з пільговою ставкою, на пільгові 4 роки.

Позичальником ресурсів виступатиме Україна в особі Мінфіну, за участю Мінагропроду й у взаємодії з ВАТ «Укрексімбанк» будуть надані фінансові ресурси комерційним банкам. Вибрані банки, в свою чергу, будуть здійснювати відбір проектів, їх фінансування та моніторинг практичної реалізації цих проектів.

За рахунок кредитних коштів може бути покрито до 50% вартості проектів. Джерелом фінансування решти 50% вартості будуть власні кошти банків-учасників або засоби кінцевих бенефіціарів.

Відповідні кошти планується направити на модернізацію рибного господарства і аквакультури, а також реалізацію проектів у сфері вирощування зернових і олійних культур. Ресурс буде направлено на розвиток інфраструктурних проектів, логістику, поліпшення умов сушки та переробки продукції сільських господарств.

Виконано за допомогою Disqus