Учені створили робота, що замінить автопарк сільгосптехніки

25 жовтня 2016 86 0
Робот-агроном Thorvald
aggeek.netРобот-агроном Thorvald

Британські і норвезькі вчені створили прототип мобільного робота, який допоможе проводити сільськогосподарські експерименти і стежити за станом рослин, повідомляє Аggeek.

Thorvald оснащений безліччю датчиків й працює в автономному режимі близько 24 годин. Цей робот — легка і міцна рама вагою 150 кг, встановлена на збалансовані колеса. За рахунок того, що на кожному колесі є електронний движок по 600 Вт, платформа легко долає безліч нерівностей, і маневрена настільки, що здатна проїжджати між рядами, не зачіпаючи зелень.

На платформі встановлено безліч приладів, в тому числі GPS, лазер і тепловізор. Завдяки такому обладнанню робот замінить ряд сільгосптехніки і пару агрономів. Він може розпушувати землю, видаляти бур'яни лазером, обприскувати рослини. Thorvald оснащений датчиками, які допомагають відслідковувати стан ґрунту і культур, визначати якість врожаю.

Зараз вчені вивчають, чи навчився Thorvald припікати лазером бур'яни, не пошкоджуючи зерна і листя інших культур. Незважаючи на те, що вагу можна подвоїти, встановивши інші і більш важкі прилади, платформа завдасть грунту меншої шкоди, ніж громіздкий трактор.

Ґрунт не ущільнюється під час застосування такого устаткування, а значить, можна сконцентрувати увагу на інших сільськогосподарських аспектах.

Виконано за допомогою Disqus