Результати земельних аукціонів на Тернопільщині вражають — Апостол

26 жовтня 2016 88 0
Аукціони — величезний фінансовий ресурс для України?
The Astro JunctionАукціони — величезний фінансовий ресурс для України?

Результати аукціонів з продажу прав на оренду землі вражаючі.

Про це повідомив «Репортеру» радник міністра внутрішніх справ, народний депутат VII скликання, кандидат історичних наук Михайло Апостол.

«Продемонструю роботу таких аукціонів по Тернопільській області, адже вони віддзеркалюють картину по всіх областях. Це надзвичайно величезний фінансовий ресурс для України», – зазначив він.

Михайло Апостол навів декілька прикладів з Тернопільської області:

— Ігровицька сільська рада: 44 га – стартова ціна орендної плати за рік з 1 га – 595 грн, фініш – 7295 грн, що у 12,26 рази перевищив старт;

— Підгаєцька с/р: старт – 275 грн, фініш – 4750 грн, більше у 17 разів;

— Різдвянська с/р: старт – 696 грн, фініш – 8872 грн, більше в 12,7 разів;

— Вікторівська с/р: старт – 487 грн, фініш – 4888 грн., більше у 10 разів.

«Подібних прикладів по Тернопільщині і по Україні є дуже багато. Результати там, де керівник Держгеокадастру на місці, де не проходять різноманітні «договорняки», де голова громади чи сільський голова справжній патріот села, вміє рахувати і хоче зберегти це село», – переконаний Михайло Апостол.

За його словами, у невеличкій Тернопільській області земель державної власності є близько 180 тис. га. Як вони використовуються, треба детально розібратися місцевій владі, адже, якщо навіть аграрії-підприємці платять по 4 тис. за 1 га, то в рік місцеві громади поповнювали б свої бюджети на більше, як 700 млн грн.

«І ще один важливий нюанс: провівши такі аукціони на продаж оренди земель держвласності, в рази зросте ціна всієї української землі», — підсумував він.

Виконано за допомогою Disqus