На Сумщині інвестори відновлять роботу цукрозаводу

26 жовтня 2016 61 0
Сумщина матиме свій якісний цукор
sm.gov.uaСумщина матиме свій якісний цукор

На Білопільщині (Сумська область) у серпні 2017 р. планують повністю відновити роботу Миколаївського цукрового заводу, пише прес-служба Сумської облдержадміністрації.

За словами інвесторів, Сумщина невдовзі матиме свій якісний цукор. Уже на наступний рік планується завезти на завод близько 350 тис. т цукрового буряка, постачати сировину будуть провідні агровиробники Сумщини.

Читати по темі: АгроЕкспедиція. День 2. Хмельницькі цукрові історії

«Уже є домовленості із одним із фермерських господарств, що стовідсотково забезпечить інвесторів сировиною. Наступного року планується засіяти понад 5 тис. га цією культурою», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що це стало можливим завдяки співпраці обласної адміністрації із сумськими аграріями, промисловцями та інвесторами з Індії й Азербайджану. Крім того, на території Миколаївського заводу запрацює підприємство з переробки сої.

Читати по темі: АгроЕкспедиція. День 1. Бурякові традиції на Волині

«Ми постачаємо своє обладнання для промисловців Ірану, Індонезії тощо. Сьогодні ми робимо приціл на Європу, тому й хочемо розпочати співпрацю з українським бізнесом і готові запропонувати своє устаткування для вашого виробництва», — зазначив директор однієї з індійських компаній.

Нагадаємо, у 2015 що р. Україна виробила 1,4 млн т цукру. Джерело інформації: АгроБізнес 2015.

Виконано за допомогою Disqus