В Україні створиться пілотний проект для покращення якості зерна

31 жовтня 2016 38 0
Аграрії повинні вирішити проблеми з якістю зерна
Institut-zerna.comАграрії повинні вирішити проблеми з якістю зерна

Для того, щоб в Україні вирішити проблеми пов’язані з якістю зерна, потрібні програми державного — приватного партнерства. Таку думку висловив Президент української зернової асоціації Володимир Клименко, пише УНН.

Так, як із шкідниками і хворобами, які негативно впливають на об’єми та якість продукції потрібно боротися систематично і по всій країні, інакше це не матиме сенсу.

«Якщо коротко приводжу приклад, щоб в нас багато регіонів України вражені амброзією. Для того, щоб її видалити потрібно 4 роки з нею боротися. Для того, щоб з полів прибрати цю амброзію кожне господарство, кожен гектар повинен обробитися, тому що коли один обробляє, а поруч ні, то вітром переноситься і знову йде зараження. Ми маємо зробити так, щоб цієї амброзії а Україні не було. Це потрібно чотири роби. І програма державно — приватного партнерства. І бізнес має вкладати гроші і бізнес», — розповів О. Клименко.

За його словами, у деяких регіонах України з’явилася така хвороба, як сажка, яка теж вражає зерно і для того, щоб з нею боротися, вона теж переноситься вітром, і теж потрібно щоб всі Українські підприємства виконували всі технологічні вимоги, а вони їх не використовують. За підтримки міжнародної фінансової корпорації, вже створюється пілотний проект. Його суть полягає, в тому, що будуть створюватися робочі групи в областях України, які вживатимуть заходи щодо покращення якості українського зерна.

«Цей проект передбачає, що ми в ряді регіонів будемо робити карти полів, будуть проводиться дослідження на кращих і гірших по хворобам зерна і по шкідниках. І будуть виробляться пропозиції щоб протягом трьох — чотирьох років Україна була чистою у плані якості зерна. Це серйозна проблема. Вимагає серйозних грошей, але зараз і держава, і в рамках проектах, і організації і бізнес серйозно над цим питанням починають займатися. Займалися ним і раніше, але не було систематичності», — додав Володимир Клименко.

Виконано за допомогою Disqus