В Україні треба запровадити державну форвардну закупівлю овочів — Марчук

1 листопада 2016 35 0
В Україні потрібен механізм державних форвардних закупівель продукції овочівництва?
jenskiymir.comВ Україні потрібен механізм державних форвардних закупівель продукції овочівництва?

Дієвим механізмом підтримки вітчизняного агровиробника і споживача є запровадження механізму державних форвардних закупівель продукції овочівництва.

Про це «Сегодня» повідомив заступник голови Аграрної партії України (АПУ) Денис Марчук.

За його словами, це вирішило б відразу кілька завдань. По-перше, закупівельна інтервенція оптового покупця в особі держави в сезон збирання врожаю утримала б ціни на овочі в ціновому діапазоні, вигідному як для сільгоспвиробників, так і споживачів. По-друге, вихід держави на овочевий ринок із власною товарною пропозицією в зимовий період сприяло б збереженню цін на продукти овочівництва на прийнятному рівні для невисоких сімейних бюджетів українців.

«Таким чином, активніша участь держави на овочевому ринку зіграла б на руку як сільгоспвиробникам, так і споживачам. Виробники отримали б надійного партнера для збуту продукції, а споживачі якісні продукти харчування за доступними цінами в усі пори року», — зазначив він.

Також додав, що говорячи про роль держави на ринку сільгосппродукції, необхідно уникнути надмірної зарегульованості. Водночас не варто впадати в ілюзію, що ринок все виправить. Істина завжди знаходиться десь посередині, і це вже давно зрозуміли в країнах ЄС та США, які в разі необхідності вдаються до закупівельної інтервенції і підтримки сільськогосподарського виробника та споживача в ринковій економіці.

Виконано за допомогою Disqus