Аграрний комітет схвалив дорожню карту щодо розвитку сімейних ферм

2 листопада 2016 106 0
В Україні заклали фундамент для розвитку сімейного фермерства
lornasixsmith.comВ Україні заклали фундамент для розвитку сімейного фермерства

Аграрний комітет ВРУ схвалив рекомендації за результатом проведених 12 жовтня комітетських слухань на тему: «Трансформація АПК України. Стимулювання розвитку сімейних фермерських господарств та їх оподаткування».

Про це повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook заступник голови Секретаріату у Міжфракційному депутатському об'єднанні Дмитро Шнайдер.

За його словами, відповідні рекомендації були підготовлені у тісній співпраці з усіма учасниками слухань, в тому числі з Міністерством аграрної політики та продовольства України і Національною академією аграрних наук (НААН).

«Документ є своєрідною комплексною «Дорожньою картою», яким, із урахуванням Європейського досвіду, комітетам ВРУ, на законодавчому, та Кабміну, міністерствам, на виконавчому, рівнях рекомендовано виконати, у чітко визначені терміни, відповідні кроки, виконання яких дозволить розвинути сімейне фермерство, сільськогосподарську кооперацію та дорадництво, а також удосконалити механізми їх державної підтримки. Будемо сподіватись на контрольну функцію Верховної Ради, яка буде в змозі проконтролювати хід виконання кожного пункту Рекомендацій», — зазначив він.

Виконано за допомогою Disqus