У козівництві залишається багато незаповнених ніш

3 листопада 2016 115 0
Інтерес до козівництва в Україні істотно зріс
kurkul.comІнтерес до козівництва в Україні істотно зріс

В останні роки інтерес до козівництва в Україні істотно зріс. Причому, як з боку споживачів, так і з боку підприємців, зацікавлених у відкритті власних ферм. При цьому, експерти відзначають, що в галузі залишається багато незаповнених ніш і тому зайти на ринок цілком реально.

Про це повідомляє Dairynews.

«По-перше, ще немає великої конкуренції. І на ринок може прийти ще досить багато гравців. І ми ще не будемо штовхатися ліктями, і не будемо один одному заважати. Саме тому ми і вибрали козівництво, тому що 7 років тому цієї галузі взагалі не було», — зазначила засновник фермерського господарства «Золота коза» Тетяна Орловська.

Зоотехнік-селекціонер «Семеро козенят» Марія Демчук вважає, що в Україні вже є база для відкриття і розвитку своєї ферми.

Читати по темі: Козівництво: з чого починати і скільки інвестувати

«І якщо люди хочуть в Україні отримати досвід, отримати тварин і отримати з цього прибуток, то має сенс займатися власним розведенням тварин. Вони у нас в Україні є. І є хороші стада. Є гарне поголів'я. Є відмінний молодняк. Головне — не шкодувати зусиль. І все буде нормально», — відзначила вона.

Незважаючи на оптимістичний настрій, в галузі є проблеми, які потребують вирішення.

Виконано за допомогою Disqus